2010. július 29., csütörtök

Secrets 1 - Nemzeti Tankönyvkiadó

  • Mi a Titok?
 A titok az, hogy nincs titok. Egy szép napon Rhonda Byrne felébredt és felfedezte ezt a titkot. Becsomagolta egy sejtelmes archaikus gyűrűk urás dizájnba, szépen megpromotálta és uccu neki.

De, hogy adjak is valamit, ne csak elvegyek, olvassátok el Eckhart Tolle egyik könyvét, például "A most hatalmát".

Animakonyv.hu - Eckhart Tolle: A most hatalma

***

A Secrets 1 egy igényes angol nyelv tankönyv, ami az általános iskola alsó tagozatosainak készült. A Tankönyvkiadót dícséri, magyar termék és ráadásul még jó is - izgalmas grafikákkal, ügyes feladatokkal.

A stúdióban készült hozzá több mint két órányi hanganyag, dupla CD-s melléklet. Ez magába foglal 16 zseniálisan eltalált angol gyerekdalt, egy oktatóanyagtól meglehetősen váratlan módon izgalmas folkos, világzenés hangszerelésben - Kevin és Tamás még az Old McDonald-ból is ki tudta hozni az állatot!
Sajnáltam nagyon, hogy vágnom kellett a dalokból, mert kicsit túlteljesítettük a tervet, a tankönyvhöz tartozó CD anyaga a lehetséges 80 percet csurig kitölti.
A szövegeket és a kis hangjátékokat a Merlin Színház angol társulatának tagjai valamint itt élő kétnyelvű és anyanyelvi diákok mondták fel.
A gyerekek is profik voltak, koncentráltak és gyorsak - ahelyett, amit előzetesen vizualizáltam róluk, hogy szétkapják a berendezést és Dani 120 darabos percussion gyűjteményéből percek alatt 1000 darabosat csinálnak - megúsztam pár a szünetben a mikrofonba ordított koncertszerű "upsz áj didit ögennel".

Köszönet Mihálynak a türelmes ösztönzőerőért, nagypapa több mint élethű nyögéséért a freesound.org-ról, köszönet Glenn Gouldnak, valamint a macskának, aki a stúdióban járt és otthagyta a nyomát.

Secrets 1 - Nemzeti Tankönyvkiadó

Glenn Gould - wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése